Beachbabe Lina in Kaapverdië

A day with…

404 Voja reizigers zijn deze maand vakantie aan het vieren op onze bestemmingen

Werken op een tropisch eiland waar de zon altijd schijnt en waar je veel vrije tijd hebt. Het klinkt als een droom, maar voor Lina is het werkelijkheid. De Belgische woont al 5 jaar op Kaapverdië. Eerst op Sal en Boa Vista, nu in het culturele Mindelo op Sao Vicente. Als parttime klantenservice medewerker & parttime beachbabe is haar leven jaloersmakend. Als er iemand is die de perfecte workation (een werkvakantie op een inspirerende plek) beleeft is zij het wel. Vandaag neemt ze ons mee in haar dagelijks leven. Compleet met t-shirt, korte broek en gebruinde huid.

Mindelo, Sao Vicente

Een heerlijke ochtend: 08.00 uur – 12.00 uur

Meestal werk ik ‘s ochtends thuis. Ik werk als klantenservice medewerker voor een Nederlands bedrijf, maar wel lekker op Kaapverdië. Op vrijdag vind ik het leuk om een bakkerijtje of bar op te zoeken en daar te werken. Smoothiebar Fresco is mijn favoriet. De meloen-kokoswater smoothies zijn heerlijk. Dat is de cachupa bij bakkerij Morabeza trouwens ook. Kaapverdianen eten het nationale gerecht graag als ontbijt. Met een eitje erbij en koffie ‘on the side’ kun je de hele ochtend aan.

Levendig Mindelo: 12.00 uur – 14.00 uur

Rond 12.00 uur houd ik het werk voor gezien en zoek ik mijn mama op. We wonen samen, dus dat is super fijn. Op straat is het rond deze tijd al super gezellig. Mensen doen inkopen voor de lunch, locals spelen muziek en de felgekleurde huizen schitteren in de zon. Mindelo is echt een bruisende stad. Wij doen meestal verse inkopen op een marktje. Het aanbod van verse producten is in Mindelo erg groot en dat is als vegetariër natuurlijk mooi meegenomen. Vandaag kiezen we voor de kilo tomaten voor 50 cent. Mama maakt er thuis tomatensoep van.

Siesta time: 14.00 uur – 17.00 uur

Na de lunch is het tijd om uit te buiken. In de middaguren is het meestal erg rustig op straat. Het is warm en iedereen zit vol van de lunch. Je kunt het vergelijken met de Spaanse siësta. Ik zit meestal ook gewoon binnen. We hebben een dakterras, maar omdat de zon enorm fel is zit ik vaker binnen. Al vinden we het ook leuk om onszelf in de watten te laten leggen. Nagels laten doen, een massage. Dat soort dingen. Af en toe schrijf ik ook blogs over Lina in Kaapverdië voor Voja Travel. En ik post natuurlijk foto’s op Instagram.

Van sporter tot beachbabe: 17.00 uur – 19.00 uur

Aan het eind van de middag stapt iedereen weer naar buiten. 3x in de week trek ik mijn sportkleding aan om met een groepje locals te sporten in de haven. Rond deze tijd is de boulevard ook geliefd bij sporters. Overal zie je mensen joggen of fietsen. Ik flaneer er op de dagen dat ik niet sport graag met vrienden. En natuurlijk zoek ik ook vaak het strand op. Als zonaanbidder is er niks fijners dan mijn tenen begraven in het warme zand, een boek lezen en ontspannen.

Sunset bliss: 19.00 uur – 19.30 uur

Omdat de zon in Mindelo rond 19.00 – 19.30 uur ondergaat is het leuk om de zonsondergang vanaf een terras te bekijken. Mijn favoriet is de Martini Sunset bar met infinity pool. De gin-tonics hier zijn echt goed. En het uitzicht natuurlijk ook. Waar ik ook graag kom is de drijvende bar in de haven van Mindelo. Door de deining en het uitzicht op de baai is het net alsof je op een boot zit. Super tof!

Cultuur proeven: 19.30 uur – 21.00 uur

Dinner-time! Meestal koken we thuis, maar we willen ook nog wel eens eten bestellen bij locals. De gerechten kun je dan afhalen bij de mensen thuis. Super leuk en het eten is altijd goed. Normaal gesproken ging ik daarna feesten in de muziekcafés, bars en discotheken die Mindelo rijk is. In corona tijd is alles na 23.00 uur dicht, dus dat zit er nu even niet in. Nu geniet ik van de tijd met mijn moeder en mediteer ik ‘s avonds.

*Wil je meer van Lina in Kaapverdie zien? Dat kan via haar Instagram-account @leo_lina7

Zelf op reis met Voja?

Ben jij na het lezen van onze blog helemaal geïnspireerd en zijn de reiskriebels begonnen? Wil jij één van onze mooie bestemming zelf ontdekken? Dat kan! Via onderstaande knoppen kun je contact met ons opnemen.

Ruth

Ik gebruik mijn kennis graag om jouw reis onvergetelijk te maken

Join de Voja community nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven en deel uitmaken van onze community? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

To top